Meny

Utegrupper

I Båstadmyra barnehage er vi glade i å være ute. I tillegg til den daglige uteleken er alle 4- og 5- åringene med i utegruppe to dager i uken. Utelivet i barnehagen gir oss et mangfold av opplevelser og aktiviteter til alle årstider og i all slags vær. 

Vi ønsker at barna skal oppleve naturen, og ikke bare går raskt gjennom den. Vi skal se og høre den, lukte og føle den, og noen ganger smake på den. Barna skal få lære om respekt for naturen og hvordan vi kan ta vare på den. De skal få kjennskap til det som lever der, både det som spirer og gror, samt insekter og dyr. Sammen skal vi skape meningsfulle øyeblikk ute i naturen. Naturen gir unike muligheter for læring. Språk og språktrening er en naturlig del av utegruppedagen gjennom samtaler og undring over ting vi finner  og gjør.

Å leke ute i variert natur, gir barna motoriske utfordringer. De skal få kjenne på sine egne grenser. "Våger jeg å klatre opp på den store steinen, hva med å hoppe ned?" 4- og 5- åringene går på skøyter på Risenga og deltar på skiskole i regi av Skiforeningen. 

Leken har stor plass også i utegruppene. Med variasjon i sted, vær og årstid er det ofte mange nye spennende elementer å ta med inn i leken. Barna har muligheter for rollelek, konstruksjonslek og risikolek. Barna finner stadig nye steder som de selv tilpasser sin lek, samtidig som de voksne hjelper til med å gi innspill og drive leken videre. 

Adresse

Haldensvingen 61
1387 Asker

E-post

Daglig leder Kasia Majkowska
styrer@bastadmyra.no

Mellomleder Annette N. Johansen
annette.n.johansen@bastadmyra.no

Telefon

Ledelse 949 84 945
Askeladden 940 51 589
Veslefrikk 940 51 654
Rødhette 940 51 592
Tommeliten  940 51 593
Rødhette utegruppe 955 53 306
Tommeliten utegruppe 940 51 593
Design: Tenk Kommunikasjon / Utviklet av: Imaker as